Vis din angst – en inspirerende hjemmeside

June 5, 2017 0 By Linda V. Lind

Du kender det sikkert godt. Sommetider støder man på en hjemmeside, som man bare fortælle videre om.

Sådan havde jeg det i sin tid, da jeg første gang Dorthe Pedersens hjemmeside, visdinangst.dk, hvor jeg selv stod i et inferno af angstreaktioner, der så siden har vist sig at være symptomer, fremfor den egentlige sygdom. Men det faktum ændrede ikke på at der er masser af inspiration at hente hos Dorthe, der ikke bare deler ud af sin egen historie, tilbyder foredrag – men også har lavet et rigtig fint armbånd, der kan være med til at skabe awareness omkring angstsygdomme og angstreaktioner.

Armbånd fra visdinangst.dk nederst

Det, der ramte mig mest ved Dorthes hjemmeside var at hun i sin historie fortæller at der faktisk går 14 år – tyg lige på den, 14 år – før hun møder et andet menneske, der fortæller om sin angst. Det er 14 år, hvor man går og føler sig alene med sit problem. Og det er måske hele essensen bag psykisk sårbarhed og psykiske sygdomme: at tiden fra en erkendelse til at møde et andet menneske, der véd hvad der sker inden i én, for rigtig mange bliver lang. Alt for lang.

Det er ikke okay at det er sådan. Det er ikke okay at man skal føle at man er nødt til at gemme noget så vigtigt i ens liv. Ting har det med at hobe sig op, hvis man ikke gør noget ved det – psykiske sårbarheder er ingen undtagelse. Det er ikke rimeligt at der skal være så meget stigmatisering og tabu over psykisk sårbarhed og sygdom, at den ramte ikke kommer ud over at føle sig alene.

Og det er derfor jeg er lidt vild med visdinangst.dk: fordi Dorthe tager teten op og i dag arbejder målrettet for at bryde tabu omkring angst. Nu tænker du måske at der da var angst udsendelser i tv for ikke så længe siden… Ja, det er rigtigt. Men visdinangst.dk var der inden da.

Jeg har en voldsom stor respekt for Dorthes indsats mod stigmatisering og jeg kan kun anbefale at kigge forbi hendes side.

Og nu du er der – måske du selv eller én du kender kunne bruge et armbånd og give et skud med i kampen;)

vis din angst – og træk vejret lidt friere.

Join my social media sunshine families